Blogginläggen här på Mitt skrivliv handlar mest om skrivandet i stort, inte så mycket om vad jag gör. Jag har inte sett det som särskilt intressant för någon annan att ta del av.
Men jag har förstått att alla inte håller med om det. Denna sida är ett resultat av de frågor jag fått om mitt skrivliv – en enkel veckobok.

VECKA 47 – 2017, uppdateras
Det blir både råmanusskrivande och läsning av manuset som är ute på en ny omgång testläsning. Upplever att det är svårt att vara hundra procent i två historier samtidigt.
Läser ut Skuggvinter (Visto) av Louise Baumgärtner och fortsätter med En bön för Tjernobyl (Ersatz) av Svetlana Aleksijevitj. Läser även Samfundet (DareMe Publishing) av EL Dezmin.

VECKA 46 – 2017
En vecka i redigerings tecken. Slipar på trådar och karaktärer efter fantastisk feedback från en testläsare. Det som från början känns som ett berg bryts eftersom ner i småsten och förhoppningsvis på sikt blir det till guldförande jord, som vi Gold Rush-tittare säger. Blir klar med den här redigeringsomgången på lördagen och skickar till ny testläsare på söndagen. Inget blogginlägg hinns med, det blir vilosöndag och sedan på nya råmanuset igen på måndag.
Läser ut Gånglåt (W&W) av Elin Olofsson, börjar på En bön för Tjernobyl (Ersatz) av Svetlana Aleksijevitj och Skuggvinter (Visto) av Louise Baumgärtner.

VECKA 45 – 2017
Ägnar hela måndagen åt att slutföra denna redigeringsomgång av ED och skickar manuset till nästa testläsare. Firar delmålet med e-singeln Onda gärningar (DareMe publishing) av Henrick Rangsjö.
Börjar på nästa råmanus och får ur mig veckobetinget på två dagar. Älskar synopsis!
Har en superfredag med min skrivkompis Emma och vi riktigt nördar ner oss, bollar och skriver på. Härligt!
Det blir ett blogginlägg på söndagen efter ett par veckors uppehåll. På kvällen får jag tillbaka feedback från min testläsare och mycket pepp men även många (!) problem identifierade. Blir paus i råmanuset och ny redigeringsomgång, känns superkul och utmanande.
Fortsätter läsa Ett långt spår av blod (Modernista) av Mason Cross och med hundra sidor kvar ger jag upp p.g.a. inte så bra. Läser ut Att skriva (Albert Bonniers) av Stephen King (äntligen). Börjar läsa Gånglåt (W&W) av Elin Olofsson.

VECKA 44 – 2017
Börjar veckan med ett möte om min framtida verksamhet, inspirerande och roligt. Redigerar manus och är helt inne i det, inget bloggande då jag inte har något att komma med. Läsandet har också gått i stå. Hinner inte så mycket som jag tänkt, fredag blir ledig dag eftersom jag åker med sambon på en välbehövlig weekendresa till fina Sundsvall.
Fortsätter läsa Ett långt spår av blod (Modernista) av Mason Cross och Att skriva (Albert Bonniers) av Stephen King.

VECKA 43 – 2017
Majoriteten av veckan spenderas med att testläsa ett manus som ska ges ut inom kort.
Prioriterar det och ett möte kring min planerade verksamhet, det gör att bloggande, bloggläsande och bokläsande kommer i andra hand.
Snackar med en skrivkompis i behov av bollning, ett intressant samtal om fokus och långsiktighet.
Fortsätter läsa Ett långt spår av blod (Modernista) av Mason Cross och Att skriva (Albert Bonniers) av Stephen King.

VECKA 42 – 2017
Fortsätter genomläsningen av manuset ED, nu på datorn för att kunna föra in kommentarerna direkt i dokumentet. Det visar sig vara en dålig idé då jag distraheras och börjar pilla i texten. Hinner inte lämna manuset för testläsning inom avtalad tid.
I slutet av veckan får jag ett manus jag ska testläsa och påbörjar det omgående, nu får mitt eget vila en stund och så landar jag kanske vad det lider i hur jag ska lösa det hela rent metodmässigt.
Lite bloggrelaterat och sociala medier, har hittat struktur på den biten så jag inte överväldigas eller upplever att jag har det hängande över mig. Känns positivt.
Läser ut Ditt liv och mitt (Brombergs) av Majgull Axelsson och läser ut En väktares bekännelser (Gilla böcker) av Elin Säfström och börjar på Ett långt spår av blod (Modernista) av Mason Cross samt Att skriva (Albert Bonniers) av Stephen King.

VECKA 41 – 2017
Veckan jag längtat efter, den när jag åter får ge mig i kast med mitt manus ED. Läser igenom och antecknar. Pendlar hej vilt mellan att hata manuset och tycka att det finns potential. Det tar tid och jag hinner betydligt mindre än jag hade trott. När veckan är slut har jag halva manuset kvar. Läser på paddan och antecknar i block, vilket innebär att jag måste föra in min (miljoner) anteckningar i Words kommentarsfunktion, vilket också tar tid. Så resten av manuset kommer jag läsa på datorn så jag kan skriva kommentarerna direkt.
Ger även feedback på min skrivkompis novell. Läser bloggar och lite sociala medier.
Fortsätter läsa Ditt liv och mitt (Brombergs) av Majgull Axelsson samt En väktares bekännelser (Gilla böcker) av Elin Säfström, men tiden räcker inte att läsa klart.

VECKA 40 – 2017
Får ganska snabbt ihop ett första utkast av version tre av synopsis för AD, men det haltar. Skriver början på en prolog för att orientera mig i hur det hela känns. Bestämmer mig för att jobba över helgen också, för på måndag är det dags att bita tag i ED igen. Läser igenom en skrivkompis novell för att ge feedback nästa vecka, så roligt!
Lite bloggande och bloggläsande m.m. Gör vinter i skrivstugan, som jag bestämt mig för att hyra ut nästa sommar.
Läser Efter Emma (Bokfabriken) av Anna E. Wahlgren och börjar på Ditt liv och mitt (Brombergs) av Majgull Axelsson samt En väktares bekännelser (Gilla böcker) av Elin Säfström.

VECKA 39 – 2017
Skriver på ny version av synopsis för AD. Lägger till ett perspektiv och ökar tiden under vilken berättelsen utspelar sig. Det går trögt, har fastnat i ett läs-il.
Får feedback på manuset ED lite tidigare än väntat, väldigt roligt och givande. Får hålla mig från att inte kasta mig över det.
Städar klädkammaren inspirerad av bloggande författaren Elin Säfström. Plockar blåbär medan jag lyssnar på podden Skriv en bestseller. Träffar en vän och tar en inspirationsfika på fredagen, som sedan övergår till en sen lunch. Lyxtid.
En del bloggrelaterat, uppdateringar av Twitter och Instagram.
Läser I kroppen min (Forum) av Kristian Gidlund, Livet blir aldrig som man tänkt (Anemon) av Anethe Bergendahl och Berättelse om ett äktenskap (Weyler) av Geir Gulliksen.

VECKA 38 – 2017
ED fortsätter vila och jag fortsätter på synopsis för AD.
Hinner också fika med en skrivande vän, vi diskuterade böcker, skrivande och feedback.
Drar AD:s synopsis för sambon på lördagen och inser att en hel del (!) jobb återstår.
Bloggar, kommunicerar och uppdaterar sociala medier.
Ett tungt slut på veckan, på torsdagen och fredagen blir inte mycket gjort efter en tuff omgång på sjukhusets stressrehabilitering.
Läser Hon som vakar (Forum) av Caroline Eriksson.

VECKA 37 – 2017
Skickar ED till en skrivkompis för feedback på historien. Hon ska återkomma i början av oktober.
Jobbar på några noveller jag tidigare fått feedback på, skickar dem till en veckotidning på vinst och förlust. Ger feedback på en kompis novell.
Börjar på synopsis för AD.
Pysslar i skrivarstugan, som behöver anpassas för ändamålet.
Bloggrelaterade aktiviteter och uppdateringar i sociala medier.
Befinner mig känslomässigt i ett vakuum. ED vilar och jag saknar det.
Läser Stallo (Albert Bonniers) av Stefan Spjut.

VECKA 36 – 2017
Avslutar aktuell redigeringsomgång av manuset ED, puh! Har kapat och lagt till så mycket att jag knappt vet vad som är med i historien och vad som inte är det. Lägger manuset för nödvändig vila i några veckor.
Bloggrelaterade aktiviteter, uppdateringar av Twitter och Instagram.
Fredagsfirar att det är dags för ED att vila.
Läser Gryningsstjärna (Opal) av Charlotte Cederlund.

Annonser