För mig är julen ett härligt vakuum.
Och i år börjar den tidigt.
Närmare bestämt i dag, det är ju ändå den 24:e.

För oss som skriver är ett par högtider extra ljuvliga. Påsken med sina påskkärringar, Blåkulla, kvastar och så vidare får fantasin hos befolkningen att spira. Klä ut oskyldiga barn till något halvobehagligt? Ja, men det gör vi!
Mer aktuell just nu är dock julen, som inte bara är nötter som är rent förbannat omöjliga att knäcka, utan även den tid på året då alla är eniga om att fantasin inte sätter några som helst gränser.
En tjock gubbe som åker släde? Bravo! Efter renar? Excellente! Över himlavalvet? Magnifico! Och han hinner ge presenter till alla barn i hela världen? Splendido! Honom ska vi ha!
Tomten är en så pass rimlig hittepå att vi som mänsklighet inte ens skäms för att tuta i våra barn att han finns. Därför är julen ett utmärkt tillfälle att låsa in sig i manusverkstan.

Jag har de senaste veckorna varit uppslukad av två manus. Det ena är nu i slutet av cykeln, så långt jag kan trampa den, och ute på en ny vända testläsning. Det andra har färdigt synopsis och tiotusen ord nerknattrade som en del av en – jag vet – mycket ambitiös plan att bli klar på tolv veckor.
Förmiddag innebär råmanus, eftermiddag betyder gamm-manus. Jag kan inte tänka på så mycket annat just nu, förutom en och annan bok.
Därför tar jag mitt eget råd och prioriterar bort någonting: härmed erkänner jag mig tillfälligt besegrad som aktör i bloggosfären. Jag  tar jullov.

Men jag kommer att hålla ett getöga på din sida, tro mig. Och om du inte känner dig tillräckligt snäll – det vill säga riskerar att bli utan julklappar – så rekommenderar jag att du äter många pepparkakor. Börja redan i dag. Hm … och folk blir imponerade av att vi har fantasi att hitta på saker?

Jag önskar dig en fröjdefull jul & mycket skrivtid i paketen! ❤

/ Marie

Har du Instagram? Jag med! @mittskrivliv 😉

Annonser